Příběh čokolády začal před více než 3000 lety. První Evropané spatřili zázrak jménem kakaové boby v roce 1502. První loď s nákladem bobů přistála u břehů Španělska o 26 let později. My pro vás dovážíme čokoládu od roku 1994.
Společnost Hatex s.r.o. je výhradním dovozcem a distributorem prémiových čokolád světových značek. Víme, že čokoláda odpradávna patří k oslavám, a proto chceme významné chvíle dělat jedinečnými. Naším cílem je přinášet vám radost. Jsme rodinná firma, která spolupracuje s partnery napříč trhem.
Jsme Simply Delicious! Naše dobroty pohladí tělo i duši.
Toblerone
Čokoládu Toblerone, známého trojúhelníkového tvaru, vymyslel v roce 1908 jeden ze společníků a syn Jeana Toblera, zakladatele čokoládoven Fabrique de Chocolat Berne, Tobler & Cie, Theodor Tobler se svým bratrancem Emilem Baumannem, v pouhých 24 letech. Tvar čokolády znázorňuje vrcholky Alp a tato pochoutka se stala symbolem Švýcarska. Od doby výroby první mléčné varianty klasického podlouhlého tvaru s medem a mandlovým nugátem, rozšířila společnost sortiment o mnoho dalších příchutí a variant. Čokoláda Toblerone se stále drží na žebříčku nejprodávanějších čokolád na světě.
Daim
Tato oblíbená značka vznikla ve Švédsku a Norsku v roce 1953 a byla až do roku 2011 distribuována v rámci Evropy především v prodejnách IKEA. Mléčná čokoláda s křupavým máslovo-mandlovým karamelem je nyní prodávána v několika podobách a je mezi zákazníky stále velmi oblíbenou pochoutkou.
Mirabell
V roce 1890 zahájil v Salcburku cukrářský mistr Paul Fürst ruční výrobu malých kuliček obalených marcipánem a máčených v lahodné čokoládě. Tento produkt se stal brzy velice oblíbený a vešel ve známost jako Mozartkugeln.
Cadbury
Společnost Cadbury byla založena téměř před 200 lety ve Velké Británii. V roce 1824 otevřel John Cadbury obchod s potravinami. Mimo jiné prodával i kakao. Společnost je proslulá svou mléčnou čokoládou, výběrovou bonboniérou Creme Egg and Roses a mnoha dalšími cukrovinkami.
Cote d’Or
Čokoláda Cote d’Or (z francouzštiny – Zlaté pobřeží) byla poprvé vyrobena v Belgii před více než 100 lety, a to s využitím kakaových zrn z Cote d’Or regionu. K přepravě kakaových bobů přes tropickou džungli i hory na pobřeží byli používáni sloni (proto znak slona), odtud následovala doprava lodí do belgické továrny. Zde se vyrábí oblíbená čokoláda dodnes podle tradičních původních receptur.